Bältespåminnaren har hängt upp sig

Bil-el, instrument, larm, belysning m.m.
Tilly
Inlägg: 333
Blev medlem: 26 november 2011, 17:13
Ort: Kungälv

Bältespåminnaren har hängt upp sig

Inlägg av Tilly »

Bältespåminnaren i min 240 har hängt upp sig och tickar hela tiden vilket ju är ganska irriterande. När det hände så blinkade dock inte lamporna men reläet tickade hela tiden. Jag trodde att det kunde vara något fel i bälteskontakten i vänster stol (i högerstolen är bältespåminnaren urkopplad) så jag tog isär den. Efter att ha satt ihop det hela så fungera nu bältespåminnarlamporna, de blinkar när bältet är ur och slocknar när man sätter i det. Reläet fortsätter dock att ticka.

Kan det vara blinkersreläet som det är något fel på eller är kabeln som går mellan bältespåminnarlamporna och blinkersreläet (lamporna ligger ju före reläet och de fungerar ju nu) mera troligt? Jag undrar lite om det är någon vits att sticka och köpa nytt blinkersrelä. Reläet fungerar felfritt annars och det verkar lite konstigt att ett trasigt relä tar ett eget "initiativ" och börjar ticka, snarare borde det väl lägga av helt?
244 DL -78 | 244 GL -87 | 740 GL -86
Bild
Enbacka
Inlägg: 152
Blev medlem: 28 november 2011, 21:54
Ort: Korsholm/Finland

Re: Bältespåminnaren har hängt upp sig

Inlägg av Enbacka »

Hade något liknande fel när jag hade bort handbromskonsollen en gång,lampsockeln som sitter till lampan i den var loss och jordade. Kan vara värt att kollas. Det går väl även via varningsblinkers knappen så den kanske fått något fnatt.
-----------------
Jan E
Skriv svar